Monday, September 7, 2009

Pop Quiz 5

As most of you are aware after each course you will find a 10 question quiz. These quizzes were created to help you identify how much knowledge you have learned for that specific subject in the Photoshop program. From time to time we will add pop quizzes to our website. These quizzes are based off of previous tutorials.

 

These questions are bit tougher to make sure you really do understand each course. Don’t worry, all the answers can be found in one of the tutorials. Please note, just like a true pop quiz, we may be putting in some trick questions. For each pop quiz we will be asking you a total of 20 questions. We hope you enjoy these bonus quizzes!

 

Photoshop Pop Quiz!

 

Pop Quiz 5: Course 41-50

 

1). In the Filter menu, what menu is the “High Pass…” filter located in?

 

A). Sharpen.

  B). Correction.
  C). Other.
 

D). Adjustment.

2). How do you reduce the sharpness while using the High Pass Filter?

 

A). Change the layer opacity.

  B). Create a transparent layer.
  C). Create an aging layer.
 

D). Increase the sharpness, which will indirectly reduce the sharpness.

3). The common radius when trying to sharpen an image using the High Pass Filter is?

 

A). 4.0 – 10.0.

  B). 1.0 – 2.0.
  C). 6.0 – 10.0.
 

D). 1.0 – 5.0.

4). The “Highlight” field does what in the Extract Filter options?

 

A). It allows you to highlight the text of an image.

  B). It is used to fill the edges with a color.
  C). It can only be used when highlighting a gray scaled image.
 

D), It allows you to change the highlight color.

5). What tool is located right under the Highlight tool of the Extract Filter?

 

A). Magnifying Glass.

  B). Fill Bucket.
  C). Eye Dropper.
 

D). Edge Markup.

6). What tool would you use to clean up the edging in the Extract Filter?

 

A). Edge Clean.

  B). Edge Enhancement.
  C). Edge Touchup.
 

D). Edge Eraser.

7). What is the keyboard shortcut to the Free Transform tool?

 

A). CRTL-“T”.

  B). CTRL-“F”.
  C). ALT-“F”.
 

D). ALT-“I”.

8). When using the Warp tool, how many points are displayed?

 

A). 9.

  B). 14.
  C). 12.
 

D). 16.

9). The “Inverse” command is located in what menu?

 

A). Edit.

  B). Select.
  C). Invert.
 

D). Filter.

10). What is the keyboard shortcut to the Hue and Saturation adjustment?

 

A). CTRL-“H”.

  B). CTRL-“S”.
  C). CTRL-“E”.
 

D). CTRL-“U”.

11). To blur a specific area of a shadow, what tool could you use?

 

A). Sponge tool.

  B). Smudge tool.
  C). Blur tool.
 

D). Clone tool.

12). What is any easy tool to lay down a shadow on the ground?

 

A). Skew tool.

  B). Resize tool.
  C). Crop tool.
 

D). Distort tool.

13). What menu is the “Mode” command in, which will allow you to change to the RGB Color?

 

A). Layer.

  B). Image.
  C). Select.
 

D). Edit.

14). What blending mode do you change it to, to colorize a black and white image?

 

A). Colorize.

  B). Hue and Saturation.
  C). Color.
 

D). Overlay.

15). The “Luminance” option in the Match Color adjustment does what?

 

A). It is basically the brightness.

  B). It is basically the saturation.
  C). It is basically the color correction.
 

D). It is basically the size of the image.

16). What button do you press in the Match Color adjustment to apply the changes?

 

A). Apply.

  B). OK.
  C). Enter.
 

D). Match.

17). If you want to toggle back and forth the “Selection” and “Image” option in the Replace Color adjustment, what keyboard shortcut would you use?

 

A). “B”.

  B). Scroll Lock.
  C). CTRL.
 

D). Caps Lock.

18). What does the middle Eyedropper do in the Replace Color adjustment?

 

A). It allows you to add to the color selection.

  B). It allows you to remove from the color selection.
  C). It allows you to replace the color selection.
 

D). It allows you to delete the color selection.

19). The “Tolerance” level does what in the Color Replacement Tool?

 

A). It allows you to sample specific colors.

  B). It creates a mask which allows you to edit the replacement color.
  C). It allows you to replace a range of colors.
 

D). It creates a replacement color brush which allows you to change the color of black and white images.

20). If you make an error with the Color Replacement Tool, what tool could you use to correct the problem and revert back to the original in that area?

 

A). Eraser tool.

  B). History Brush tool.
  C). Correction tool.
 

D). Selection tool.

 

Answer Summary: 1). C, 2). A, 3). D, 4). D, 5). B, 6). C, 7). A, 8). C, 9). B, 10). D, 11). C, 12). D, 13). B, 14). C, 15). A, 16). B, 17). C, 18). A, 19). A, 20). B

 

Answer Information:

1). In the Filter menu, what menu is the “High Pass…” filter located in? – Refer to page 3 of tutorial High Pass Sharpening.

 

2). How do you reduce the sharpness while using the High Pass Filter? – On page 12 of tutorial High Pass Sharpening tutorial you will find your answer to this question.

 

3). The common radius when trying to sharpen an image using the High Pass Filter is? – In the course called High Pass Sharpening, you can find the information on page 5.

 

4). The “Highlight” field does what in the Extract Filter options? – Please refer to page 5 of the tutorial called Extracting The Background.

 

5). What tool is located right under the Highlight tool of the Extract Filter? – For a list of tools in the Extract filter, please refer to the course called Extracting The Background. You can find the answer on page 8.

 

6). What tool would you use to clean up the edging in the Extract Filter? – On page 10 of the Extracting The Background course, you will find more information about the clean up edging tool.

 

7). What is the keyboard shortcut to the Free Transform tool? – Please review tutorial Transforming The Warp Tool and page 3.

 

8). When using the Warp tool, how many points are displayed? – Please refer to page 11 of tutorial Transforming The Warp Tool.

 

9). The “Inverse” command is located in what menu? – The “Inverse” information is located in the course called Transforming The Warp Tool. Please review page 15 for more information.

 

10). What is the keyboard shortcut to the Hue and Saturation adjustment? On page 4 of the tutorial called The Cast Shadow you will locate the answer to this question.

 

11). To blur a specific area of a shadow, what tool could you use? Within the The Cast Shadow course you will find the answer about how to blur a specific area of the shadow. On page 11 you will locate the answer.

 

12). What is any easy tool to lay down a shadow on the ground? – Please refer to page 7 of the The Cast Shadow tutorial.

 

13). What menu is the “Mode” command in, which will allow you to change to the RGB Color? – The Colorize Black And White Image course has the answer to this question on page 3.

 

14). What blending mode do you change it to, to colorize a black and white image? – The Colorize Black And White Image tutorial explains the blending mode to colorize an image. On page 5, you can find the answer to this question.

 

15). The “Luminance” option in the Match Color adjustment does what? – Please refer to page 7 of the Match Color With Ease tutorial for the answer to this question.

 

16). What button do you press in the Match Color adjustment to apply the changes? – On page 6 of the Match Color With Ease course, you will locate the answer.

 

17). If you want to toggle back and forth the “Selection” and “Image” option in the Replace Color adjustment, what keyboard shortcut would you use? – The keyboard shortcut information is located in the Replacing Your Colors course. The exact keyboard shortcut to this question can be found on page 5.

 

18). What does the middle Eyedropper do in the Replace Color adjustment? – Please refer to page 3 of the Replacing Your Colors tutorial for more information.

 

19). The “Tolerance” level does what in the Color Replacement Tool? – Within the Color Replacement Tool course you will find the answer on page 7.

 

20). If you make an error with the Color Replacement Tool, what tool could you use to correct the problem and revert back to the original in that area? – For more information on the answer to this question, please refer to page 11 of the Color Replacement Tool tutorial.

 

Scoring:

0 - 14 = Please review the video tutorial for that section and re-read the course document either offline (PDF) or online.

15 – 17 = We would recommend that you print that sections document and re-read it offline.

18– 20 = Congratulations you have passed the pop quiz. Go ahead and start with course 41 to learn even more tools and tips.

 

We hope you hope you enjoyed this pop quiz. Please visit us at: http://www.Photoshopeducation.blogspot.com to expand your knowledge within Adobe Photoshop.

 
Click To Download PDF

Click Picture To Download PDF Tutorial
Download Adobe Reader, Adobe Corporation

 

 

No comments:

Post a Comment