Sunday, November 29, 2009

Pop Quiz 3

As most of you are aware after each course you will find a 10 question quiz. These quizzes were created to help you identify how much knowledge you have learned for that specific subject in the Photoshop program. From time to time we will be adding pop quizzes to our website. These quizzes are based off of previous tutorials.

 

These questions are bit tougher to make sure you really do understand each course. Don’t worry, all the answers can be found in one of the tutorials. Please note, just like a true pop quiz, we may be putting in some trick questions. For each pop quiz we will be asking you a total of 20 questions. We hope you enjoy these bonus quizzes!

Pop Quiz #3

 

Pop Quiz 3: Course 21-30

 

1). What is one quick way of using a slider bar such as the strength slider bar?

 

A). Left click the right arrow for the slider bar and use “[“ or “]” to decrease or increase.

 

B). Left click the right arrow for the slider bar and use the left or right arrow to decrease or increase.

 

C). Right click and select “Auto” and then you can use the “[“ or “]” to decrease or increase.

 

D). Hover over the slider and use your center scroll mouse button.

2). When sharpening an object with the Sharpen Tool it is better to do what?

 

A). Start with a low strength and always make multiple passes.

 

B). Start with a high strength and make 1 pass and then use a layer mask to remove the incorrect enhanced areas.

 

C). Start with a low strength, with a few passes or even better try to get the strength right with 1 pass.

 

D). Set the hardness level very high on your brush, so even if the strength is turned up it will look good.

3). When creating a custom Gradient, there are 2 types of stoppers (top and bottom), what is the top stopper called?

 

A). Strength Stopper.

 

B). Gradient Stopper.

 

C). Color Stopper.

 

D). Opacity Stopper.

4). What is the keyboard shortcut to use the last Gradient/Paint Bucket Tools?

 

A). “P”.

 

B). “G”.

 

C). “B”.

 

D). “T”.

5). What is an easy way to display the Gradient name?

 

A). Hover over the preset image and the Gradient name will be displayed.

 

B). Right click over the preset image and Left click “Gradient Name” to display the name.

 

C). Hold down the Left mouse button and drag the preset to the “Name” button.

 

D). Left click the preset image and Left click the “Name” button.

6). How many different types of Gradients can be stored in a .GRD file?

 

A). Only 1.

 

B). 1 to 50.

 

C). 1 to 100.

 

D). As many as you would like.

7). What does the Sponge Tool do?

 

A). It creates a water color effect.

 

B). It Saturates or Desaturates colors.

 

C). It only Desaturates colors.

 

D). It only Saturates colors.

8). What is the keyboard shortcut to use the Dodge, Burn, or Sponge Tools?

 

A). “S”.

 

B). “D”.

 

C). “O”.

 

D). “B”.

9). What happens when you hold down the ALT key and Left click a spot on the image while using the Spot Healing Brush?

 

A). It color samples the area.

 

B). It samples the contrast of the area.

 

C). It color and contrast samples of the area.

 

D). It will give you a warning because, you can’t sample with the Spot Healing brush.

10). What does the Source radio box do when using the Patch tool?

 

A). This tells Photoshop to sample only the colors in this area.

 

B). This tells Photoshop that you want to select the good area first.

 

C). This tells Photoshop that you want to select the bad area first.

 

D). This tells Photoshop to ignore any modifications that you have made and use the source image to sample.

11). What is the keyboard shortcut to use the last active Pattern Stamp/Clone Stamp Tool?

 

A). “C”.

 

B). “S”.

 

C). “T”.

 

D). “P”.

12). The “Impressionist” option in the Pattern Stamp Tool does what?

 

A). It allows you to use more brush settings.

 

B). It creates a hard edge when painting.

 

C). It allows you to change the brush tip setting only.

 

D). It creates a pattern effect that is an artistic effect (blurs edges).

13). What is the keyboard shortcut to get into the preferences dialog box?

 

A). CTRL-“K”.

 

B). CTRL-“P”.

 

C). CTRL-“O”.

 

D). CTRL-“T”.

14). What does the far right option (image) on the bottom of the History Palette do?

 

A). It takes a snapshot of the current history.

 

B). It creates a new document based off of that snapshot.

 

C). It deletes the current history step.

 

D). It allows you to rename the snapshot.

15). Before using the Art History Brush, what is one step that you must do first?

 

A). Reset your history palette.

 

B). Rearrange your history palette in the correct order.

 

C). Take a snapshot of the history state.

 

D). Create a duplicate layer and set the opacity to 50%.

16). How do you get more detail from the Art History Brush?

 

A). In the options bar, Left click the down arrow for “Strength” and select “Sharp”.

 

B). Use a smaller brush size.

 

C). Right click the image and Left click the “Sharpen” option.

 

D). When you are done using the Art History Brush, create a Layer mask and then begin sharpening the image.

17). What key do you hold down to make a perfect square when using the Crop tool?

 

A). “Shift”.

 

B). CTRL.

 

C). ALT.

 

D). Fn.

18). What does the slice tool do?

 

A). It is one of Photoshop’s filters that takes an image and creates an effect of your image being sliced into pizza slices.

 

B). It compresses the whole image down in size.

 

C). Used to slice a picture up into smaller pictures and used for an image on a website.

 

D). It creates an effect that makes it appear to be sliced open like a metal can.

19). The 3 Auto Enhancements are located in what menu?

 

A). Edit.

 

B). Image.

 

C). File.

 

D). Enhance.

How do you use the Auto Enhance features only on certain areas of the image?

 

A). Use the drawing tools and create a line in the area that is needed to be fixed.

 

B). Use the “Auto Select” option and Left click the area and it will only fix that area.

 

C). Make a selection of the area you want to fix and then use the auto enhancement features.

 

D). Create a layer mask and apply the auto enhancement feature in that area only.

 

Answer Summary: 1). B, 2). C, 3). D, 4). B, 5). A, 6). D, 7). B, 8). C, 9). D, 10). C, 11). B, 12). D, 13). A, 14). C, 15). C, 16). B, 17). A, 18). C, 19). B, 20). C

 

Answer Information:

1). What is one quick way of using a slider bar such as the strength slider bar? – Refer to the Smudge, Sharpen, Blur Tools and page 3.

 

2). When sharpening an object with the Sharpen Tool it is better to do what? – You will find the answer in the Smudge, Sharpen, Blur Tools tutorial on page 10.

 

3). When creating a custom Gradient, there are 2 types of stoppers (top and bottom), what is the top stopper called? – Refer to the tutorial called: Gradient And Paint Bucket Tools and page 14.

 

4). What is the keyboard shortcut to use the last Gradient/Paint Bucket Tools? - The answer can be located on page 8 of the Gradient And Paint Bucket Tools tutorial.

 

5). What is an easy way to display the Gradient name? – The Gradient information is located in the More Gradients Please tutorial on page 5.

 

6). How many different types of Gradients can be stored in a .GRD file? – Refer to the tutorial More Gradients Please tutorial on page 8.

 

7). What does the Sponge Tool do? – You can locate the answer on page 8 of the Dodge, Burn, And Sponge Tools course.

 

8). What is the keyboard shortcut to use the Dodge, Burn, or Sponge Tools? – The answer is on page 3 of the Dodge, Burn, And Sponge Tools tutorial.

 

9). What happens when you hold down the ALT key and Left click a spot on the image while using the Spot Healing Brush? – The Spot Healing Brush tutorial information is located in the Heal Problems with the Patch Tool tutorial on page 12.

 

10). What does the Source radio box do when using the Patch tool? – Refer to the tutorial Heal Problems with the Patch Tool tutorial on page 10.

 

11). What is the keyboard shortcut to use the last active Pattern Stamp/Clone Stamp Tool? – You can locate the answer on page 6 of the Cloning the Red Eye tutorial.

 

12). The “Impressionist” option in the Pattern Stamp Tool does what? – The Impressionist information is located in the Cloning the Red Eye course on page 7.

 

13). What is the keyboard shortcut to get into the preferences dialog box? – Locate the answer to the question on page 5 of the All About The History Palette tutorial.

 

14). What does the far right option on the bottom of the History Palette do? – Refer to the All About The History Palette tutorial on page 8.

 

15). Before using the Art History Brush, what is one step that you must do first? – In the Add Art To Your History Brush tutorial on page 2, you will find your answer.

 

16). How do you get more detail from the Art History Brush? – Check out the Add Art To Your History Brush tutorial on page 13 for more information.

 

17). What key do you hold down to make a perfect square when using the crop tool? – On page 3 of the Slice The Crop Tool tutorial, you will find your answer.

 

18). What does the slice tool do? – Refer to the Slice The Crop Tool course on page 8.

 

19). The 3 Auto Enhancements are located in what menu? – In the The Autos course, you will find the answer to the menu location. This is located on page 2 of the tutorial.

 

20). How do you use the Auto Enhance features only on certain areas of the image? – The answer to the question is located in the The Autos tutorial and on page 8.

 

Scoring:

 

0 - 14 = Please review the video tutorial for that section and re-read the course document either offline (PDF) or online.

15 – 17 = We would recommend that you print that sections document and re-read it offline.

18– 20 = Congratulations you have passed the pop quiz. Go ahead and start with course 11 to learn even more tools and tips.

 

We hope you hope you enjoyed this pop quiz. Please visit us at: http://www.Photoshopeducation.blogspot.com to expand your knowledge within Adobe Photoshop.

 
Click To Download PDF

Click Picture To Download PDF Tutorial
Download Adobe Reader, Adobe Corporation

 

 
 

No comments:

Post a Comment